Kuřecí prsa s meruňkovou omáčkou
Suroviny
- 700 g Kuřecí prsa
- 0.5 kávová lžička Pasta Sambal Oelek
- 1 ks Zázvor celý
- 1 ks Šalotka
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 ks Citronová tráva
- 1 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Marmeláda meruňková
- 6 polévková lžíce Omáčka sójová
- 3 polévková lžíce Olej stolní
- 3 polévková lžíce Olej sezamový
- 2 polévková lžíce Limetková šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 446 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 15 g
- Sodík 215 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 114.7 mg
- Draslík 1315.4 mg
- Vláknina 1164.5 mg
- Vitamín A 1164.5 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 70.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na kousky. Šalotku, česnek a zázvor oloupeme a nasekáme najemno. Poté smícháme polovinu zázvoru, česnek, šalotku, sezamový olej a polovinu sójové omáčky. Přidáme omytou a najemno nasekanou citronovou trávu, vložíme kuřecí maso, promícháme a necháme nejméně 3hodiny marinovat v lednici.
-
2
Ve woku rozpálíme olej a orestujeme na něm za stálého míchání maso.Těsně před dokončením jej pokapeme marinádou smíchanou ze zbylého zázvoru, pasty sambal oelek, limetové šťávy a zbytku sójové omáčky.
-
3
Na meruňkovou omáčku očistíme jarní cibulku, nakrájíme na kolečka a smícháme s meruňkovým džemem.
-
4
Maso podáváme horké s meruňkovou omáčkou.