Kuřecí prsa s meruňkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Kuřecí prsa
  • 0.5 kávová lžička Pasta Sambal Oelek
  • 1 ks Zázvor celý
  • 1 ks Šalotka
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Citronová tráva
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Marmeláda meruňková
  • 6 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • 3 polévková lžíce Olej sezamový
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 446 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 215 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 114.7 mg
  • Draslík 1315.4 mg
  • Vláknina 1164.5 mg
  • Vitamín A 1164.5 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 70.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na kousky. Šalotku, česnek a zázvor oloupeme a nasekáme najemno. Poté smícháme polovinu zázvoru, česnek, šalotku, sezamový olej a polovinu sójové omáčky. Přidáme omytou a najemno nasekanou citronovou trávu, vložíme kuřecí maso, promícháme a necháme nejméně 3hodiny marinovat v lednici.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej a orestujeme na něm za stálého míchání maso.Těsně před dokončením jej pokapeme marinádou smíchanou ze zbylého zázvoru, pasty sambal oelek, limetové šťávy a zbytku sójové omáčky.

  • 3

    Na meruňkovou omáčku očistíme jarní cibulku, nakrájíme na kolečka a smícháme s meruňkovým džemem.

  • 4

    Maso podáváme horké s meruňkovou omáčkou.

Komentáře k receptu