Dušená rýže s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rýže loupaná
  • 200 g Houby Shitake sušené
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 451 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 273 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 92 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 907.6 mg
  • Vláknina 15234 mg
  • Vitamín A 15234 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Mezitím necháme houby nabobtnat ve vodě, papriku nakrájíme na kousky, cibulku očistíme, omyjeme, podélně rozpůlíme a nakrájíme také na kousky.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej a na něm orestujeme nejprve cibuli. Poté přidáme papriku a zlehka opečeme. Přidáme houby nakrájené na kousky a krátce orestujeme. Ochutíme rybí a sójovou omáčkou a vmícháme rýži. Prohřejeme ji a pokrm ihned podáváme.

Komentáře k receptu