Rajčata s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 166 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 145 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 254.3 mg
  • Draslík 313.9 mg
  • Vláknina 2875 mg
  • Vitamín A 2875 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata omyjeme, osušíme a zkrojíme vršek. Vnitřek vyjmeme lžičkou a osolíme.

  • 2

    Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme vnitřky rajčat a česnek vcelku. Dusíme na mírném ohni.

  • 3

    Do každého vydlabaného rajčete rozklepneme 1 vejce a pečeme na ohnivzdorné pánvi s rozpuštěným máslem ve vyhřáté troubě.

  • 4

    Po 7 minutách rajčata vyjmeme a polijeme je procezenou rajčatovou omáčkou. Podáváme s topinkami.

Komentáře k receptu