Rajčata s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 166 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 12 g
- Sodík 145 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 254.3 mg
- Draslík 313.9 mg
- Vláknina 2875 mg
- Vitamín A 2875 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata omyjeme, osušíme a zkrojíme vršek. Vnitřek vyjmeme lžičkou a osolíme.
-
2
Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme vnitřky rajčat a česnek vcelku. Dusíme na mírném ohni.
-
3
Do každého vydlabaného rajčete rozklepneme 1 vejce a pečeme na ohnivzdorné pánvi s rozpuštěným máslem ve vyhřáté troubě.
-
4
Po 7 minutách rajčata vyjmeme a polijeme je procezenou rajčatovou omáčkou. Podáváme s topinkami.