Křen s vejci a smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Křen
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Sůl
  • 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 96 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 109 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 135.2 mg
  • Draslík 154.1 mg
  • Vláknina 1600 mg
  • Vitamín A 1600 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Křen omyjeme, očistíme, jemně nastrouháme a polijeme smetanou.

  • 2

    Uvařená vejce rozsekáme, spojíme s křenem a přidáme sůl, cukr a ocet.

  • 3

    Podáváme na opečených topinkách nebo jako přílohu k uzenému masu.

Komentáře k receptu