Krupicová zavářka bez mléka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 60 g Pšeničná krupice
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 832 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 1036 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 565.9 mg
  • Draslík 193.3 mg
  • Vláknina 3004.8 mg
  • Vitamín A 3004.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 47.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrole rozpustíme máslo, odstavíme z ohně a přisypeme krupici a nastrouhaný sýr. Dobře promícháme a přidáme vejce.

  • 2

    Vše přelijeme do formy vyložené pečícím papírem. Těsto necháme ztuhnout v mírně vyhřáté troubě - nesmí zčervenat.

  • 3

    Po vyklopení a vychladnutí nakrájíme upečené těsto na kostičky a 10 minut je povaříme v hovězí polévce.

Komentáře k receptu