Pikantní krevety
Suroviny
- 500 g Krevety tygří - loupané
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 3 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 4 polévková lžíce Koriandr mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 177 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 10 g
- Sodík 109 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 131.3 mg
- Draslík 298.6 mg
- Vláknina 2140 mg
- Vitamín A 2140 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme krevety, ale necháme jim klepítka.
-
2
Rozehřejeme ve větším hrnci olej, přidáme česnek, koření a smažíme, dokud nezačne koření vonět. Přidáme krevety a 3 minuty smažíme dorůžova. Přidáme koriandr a citronovou šťávu.
-
3
Přendáme do mísy a podáváme.