Polévka se smaženým lilkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Olej olivový
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Lilek
  • 3 hrnek Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 184 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 979 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 3.6 mg
  • Draslík 832.8 mg
  • Vláknina 16336.3 mg
  • Vitamín A 16336.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.6 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na předehřátý gril položíme rozpůlený lilek a kapie rozkrojenou stranou dolů a grilujeme, dokud dužina nezměkne a slupka nezčerná.

  • 2

    Oloupeme slupku a dužinu nakrájíme nahrubo.

  • 3

    Rozehřejeme olej, přidáme česnek a rajčata a za stálého míchání 2 minuty smažíme. Přidáme lilek, kapie, přilijeme vývar, podle chuti osolíme a opepříme.

  • 4

    Přivedeme k varu zeleninovou směs a 4 minuty vaříme.

  • 5

    Odstavíme a necháme vychladnout.

  • 6

    Zeleninu s vývarem přelijeme do mixéru a rozmixujeme.

  • 7

    Poté přelijeme do čistého hrnce, přivedeme k varu a 5 minut prohřejeme.

Komentáře k receptu