Dvojbarevná polévka ze sladkých brambor a špenátu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 137 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 1 g
- Sodík 272 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 524.8 mg
- Vláknina 19844.6 mg
- Vitamín A 19844.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do většího hrnce dáme sladké nakrájené brambory, mrkev, vývar a skořici.
-
2
Přivedeme k varu a 30 minut vaříme, dokud není zelenina měkká. Poté vyndáme skořici a polévku rozmixujeme. Osolíme a opepříme.
-
3
Rozpustíme v hrnci máslo, přidáme nakrájenou cibuli a osmažíme. Přidáme nakrájený špenát, brambory, vývar a pomerančovou kůru bez dužiny. Přidáme sůl, pepř, muškátový oříšek a vaříme 25 minut pod pokličkou.
-
4
Vyndáme pomerančovou kůru a propasírujeme polévku.
-
5
Obě polévky ohřejeme k bodu varu a současně naléváme do talířů, aby se uprostřed setkaly.