Polévka z mořských plodů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Brambory
  • 255 g Máslo čerstvé
  • 750 ml Vývar rybí
  • 3 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Mléko polotučné
  • 1 kg Mořské plody mix
  • 1.5 hrnek Celer řapíkatý
  • 10 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 759 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 609 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 79 mg
  • Draslík 682.6 mg
  • Vláknina 8605.7 mg
  • Vitamín A 8605.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 51.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozpuštěném másle osmažíme nakrájenou slaninu, cibuli a celer, dokud není vše měkké.

  • 2

    Moukou zaprášíme a 2 minuty osmahneme, přidáme mléko, rybí vývar a nakrájené brambory. Pod pokličkou vaříme 10 minut. Přidáme korýše a povaříme 10 minut.

  • 3

    Osolíme, opepříme a ozdobíme petrželkou.

Komentáře k receptu