Polévka z mořských plodů
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
- 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 500 g Brambory
- 255 g Máslo čerstvé
- 750 ml Vývar rybí
- 3 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Mléko polotučné
- 1 kg Mořské plody mix
- 1.5 hrnek Celer řapíkatý
- 10 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 759 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 50 g
- Sodík 609 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 79 mg
- Draslík 682.6 mg
- Vláknina 8605.7 mg
- Vitamín A 8605.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 51.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozpuštěném másle osmažíme nakrájenou slaninu, cibuli a celer, dokud není vše měkké.
-
2
Moukou zaprášíme a 2 minuty osmahneme, přidáme mléko, rybí vývar a nakrájené brambory. Pod pokličkou vaříme 10 minut. Přidáme korýše a povaříme 10 minut.
-
3
Osolíme, opepříme a ozdobíme petrželkou.