Sendvič s vejci natvrdo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Mozzarella
  • 100 g Rajčata Cherry
  • 500 ml Voda pitná
  • 4 ml Olej rostlinný
  • 150 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Avokádo
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 plátek Tortilla
  • 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 2 polévková lžíce Oříšky piniové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 645 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 445 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 152.5 mg
  • Draslík 457.1 mg
  • Vláknina 8176.3 mg
  • Vitamín A 8176.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.8 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bazalku a loupaný česnek dáme do mixéru, přidáme piniové oříšky, olivový olej, parmezán a připravíme si pesto. Osolíme, opepříme.

  • 2

    Rajčata nakrájíme nadrobno, avokádo na kostičky a obojí smícháme se 2 lžícemi pesta.

  • 3

    Uvaříme vejce natvrdo. Mozzarellu nakrájíme na plátky.

  • 4

    Dvě tortilly potřeme zbylým pestem, obložíme sýrem a zbývající tortilly přimáčkneme. Postupně je smažíme na oleji z obou stran dozlatova, dokud se sýr nerozpustí.

  • 5

    Před podáváním nakrájíme na díly a obložíme avokádovou směsí a ozdobíme vejci.

Komentáře k receptu