Lahůdková paštika
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 146 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 9 g
- Sodík 82 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 82 mg
- Draslík 60.9 mg
- Vláknina 385.6 mg
- Vitamín A 385.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 635.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Housku namočíme do mléka. Vymačkáme a spolu s játry, masem a pokrájenou cibulí umeleme.
-
2
Přidáme vejce, koření a našleháme do pěny. Přidáme na kostičky pokrájenou šunku a slaninu.
-
3
Formu vymažeme olejem a naplníme směsí, zakryjeme a vaříme v troubě ve vodní lázni asi 2 hodiny.
-
4
Necháme vychladnout, vyklopíme, nakrájíme a podáváme s nakládanou nebo syrovou zeleninou.