Játrové knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 541 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 14 g
- Sodík 96997 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 326.2 mg
- Draslík 346.1 mg
- Vláknina 6097.5 mg
- Vitamín A 6097.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Den staré žemle rozkrájíme na plátky, zalijeme je vařícím mlékem, zatížíme pokličkou a necháme hodinu odstát. Následně k žemlím přidáme drobně nasekanou petrželovou nať osmahnutou na sádle. Přimícháme namletá játra, lžíci mouky, koření, sůl a vejce ušlehaná do pěny. Směs řádně rozmícháme a vytvoříme kulaté knedlíky.
-
2
Vaříme je ve vroucí vodě cca 15 minut.
-
3
Játrové knedlíky podáváme se zelím.