Játrové knedlíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Játra vepřová
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 8 ks Žemle tuková
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Majoránka
  • 1 ks Petržel - nať
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 541 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 96997 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 326.2 mg
  • Draslík 346.1 mg
  • Vláknina 6097.5 mg
  • Vitamín A 6097.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den staré žemle rozkrájíme na plátky, zalijeme je vařícím mlékem, zatížíme pokličkou a necháme hodinu odstát. Následně k žemlím přidáme drobně nasekanou petrželovou nať osmahnutou na sádle. Přimícháme namletá játra, lžíci mouky, koření, sůl a vejce ušlehaná do pěny. Směs řádně rozmícháme a vytvoříme kulaté knedlíky.

  • 2

    Vaříme je ve vroucí vodě cca 15 minut.

  • 3

    Játrové knedlíky podáváme se zelím.

Komentáře k receptu