Vepřové nožičky pečené s nádivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2299 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 136 g
- Sodík 98431 mg
- Bílkoviny 238 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 1073.6 mg
- Draslík 877.4 mg
- Vláknina 6930 mg
- Vitamín A 6930 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové nožičky omyjeme, očistíme. V osolené vodě uvaříme a vykostíme. Rozkrájenou slaninu necháme zesklovatět na světlý odstín, přidáme na drobno rozkrájenou cibuli. Následně k cibuli přidáme nasekanou petržel, krátce osmahneme, směs zasypeme strouhanou houskou, zamícháme, zalijeme mastným vývarem s nožiček a povaříme. Nádivku odstavíme s ohně a do polo vychladlou okořeníme a vmícháme žloutky.
-
2
Poloviny nožiček vyskládáme do vymaštěné zapékací mísy, naplníme je připravenou nádivkou, mírně podlijeme vývarem a pečeme dorůžova.
-
3
Jako přílohu podáváme saláty.