Vepřové nožičky pečené s nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 ks Vepřové nožičky
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 1 šálek Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Slanina vepřová
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2299 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 136 g
  • Sodík 98431 mg
  • Bílkoviny 238 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 1073.6 mg
  • Draslík 877.4 mg
  • Vláknina 6930 mg
  • Vitamín A 6930 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové nožičky omyjeme, očistíme. V osolené vodě uvaříme a vykostíme. Rozkrájenou slaninu necháme zesklovatět na světlý odstín, přidáme na drobno rozkrájenou cibuli. Následně k cibuli přidáme nasekanou petržel, krátce osmahneme, směs zasypeme strouhanou houskou, zamícháme, zalijeme mastným vývarem s nožiček a povaříme. Nádivku odstavíme s ohně a do polo vychladlou okořeníme a vmícháme žloutky.

  • 2

    Poloviny nožiček vyskládáme do vymaštěné zapékací mísy, naplníme je připravenou nádivkou, mírně podlijeme vývarem a pečeme dorůžova.

  • 3

    Jako přílohu podáváme saláty.

Komentáře k receptu