Francouzská cibulová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Sýr Čedar
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 12 krajíc Chléb konzumní
  • 125 ml Víno bílé
  • 3 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Hovězí vývar základní
  • 3 polévková lžíce Sherry brandy
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 605 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1413 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 47.6 mg
  • Draslík 334.5 mg
  • Vláknina 1768.5 mg
  • Vitamín A 1768.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpustíme máslo ve větším hrnci, přidáme olej a dozlatova osmahneme nakrájenou cibuli.

  • 2

    Osolíme, zasypeme moukou a 3 minuty za stálého míchání smažíme. Odstavíme a vmícháme horký vývar. Přidáme pepř a víno a vaříme 40 minut.

  • 3

    Potřeme máslem z obou stran krajíčky chleba, rozložíme je na plech a pečeme 20 minut v troubě při 160 stupních dokřupava a dozlatova.

  • 4

    Ochutíme polévku, přidáme brandy a nalijeme do misek.

  • 5

    Do každé misky dáme dva krajíčky chleba a posypeme sýrem.

Komentáře k receptu