Francouzská cibulová polévka
Suroviny
- 200 g Sýr Čedar
- 60 g Máslo čerstvé
- 12 krajíc Chléb konzumní
- 125 ml Víno bílé
- 3 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Hovězí vývar základní
- 3 polévková lžíce Sherry brandy
- 1 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Sůl
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 605 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1413 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 47.6 mg
- Draslík 334.5 mg
- Vláknina 1768.5 mg
- Vitamín A 1768.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozpustíme máslo ve větším hrnci, přidáme olej a dozlatova osmahneme nakrájenou cibuli.
-
2
Osolíme, zasypeme moukou a 3 minuty za stálého míchání smažíme. Odstavíme a vmícháme horký vývar. Přidáme pepř a víno a vaříme 40 minut.
-
3
Potřeme máslem z obou stran krajíčky chleba, rozložíme je na plech a pečeme 20 minut v troubě při 160 stupních dokřupava a dozlatova.
-
4
Ochutíme polévku, přidáme brandy a nalijeme do misek.
-
5
Do každé misky dáme dva krajíčky chleba a posypeme sýrem.