Paštika z vepřového a telecího masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 268 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 23 g
- Sodík 247 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 150.4 mg
- Draslík 495.7 mg
- Vláknina 11620.6 mg
- Vitamín A 11620.6 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 520.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a mrkev nakrájíme na kolečka a osmahneme na másle.
-
2
Vložíme obě masa, osolíme, přidáme několik kuliček bílého pepře a dusíme doměkka. Vychladlé jemně umeleme.
-
3
Směs našleháme, přidáme rum, sůl a dochutíme paštikovým kořením. Játra odblaníme, nakrájíme na plátky a protáhneme na proužky nakrájeným žampiónem a kouskem slaniny.
-
4
Formu vyložíme tenkými plátky slaniny a střídavě plníme masovou
-
5
směsí a plátky jater. Povrch zakončíme masovou směsí a poklademe plátky slaniny. Uzavřeme a v troubě ve vodní lázni vaříme cca 2 hodiny.
-
6
Necháme vychladnout a krájíme na plátky.