Fazolová polévka s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Fazole bílé
  • 10 g Petržel - nať
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Brambory
  • 5 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 224 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 4.8 mg
  • Draslík 1132.2 mg
  • Vláknina 16891.5 mg
  • Vitamín A 16891.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Namočené fazole uvaříme v neslané vodě téměř doměkka.

  • 2

    Přidáme brambory nakrájené na kostičky, oloupaná nakrájená rajčata a společně dovaříme.

  • 3

    Z tuku, nakrájené cibule a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vodou z fazolí, povaříme a přidáme do polévky. Krátce povaříme a osolíme.

  • 4

    Nakonec do polévky přidáme sekanou petrželovou nať.

Komentáře k receptu