Fazolová polévka s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 224 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 6 g
- Sodík 82 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 4.8 mg
- Draslík 1132.2 mg
- Vláknina 16891.5 mg
- Vitamín A 16891.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Namočené fazole uvaříme v neslané vodě téměř doměkka.
-
2
Přidáme brambory nakrájené na kostičky, oloupaná nakrájená rajčata a společně dovaříme.
-
3
Z tuku, nakrájené cibule a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vodou z fazolí, povaříme a přidáme do polévky. Krátce povaříme a osolíme.
-
4
Nakonec do polévky přidáme sekanou petrželovou nať.