Kuře jako bažant
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1169 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 80 g
- Sodík 635 mg
- Bílkoviny 86 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 341 mg
- Draslík 1376 mg
- Vláknina 22171.6 mg
- Vitamín A 22171.6 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.1 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájíme část slaniny tak, abychom jí mohli prošpikovat prsíčka a stehna kuřete. Dva slabé plátky přichytíme (omotáme) nití na prsíčka.
-
2
Kuře osolíme a dáme opéct na zpěněnou cibuli na másle. Okořeníme, podlijeme vodou a vložíme v pekáči přiklopené do vyhřáté trouby. V průběhu pečení obracíme a dle potřeby lehce podlijeme. Při dopékání pekáč odklopíme.
-
3
Kuře upečeme dozlatova, pak jej vyjmeme, šťávičku necháme vydusit na tuk, zaprášíme moukou a osmahneme. Rozředíme vývarem nebo vodou, povaříme a přecedíme.
-
4
K příloze podáváme brambory, špekové nebo bramborové knedlíky a dušené zelí.