Kuře jako bažant

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 60 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Nové koření celé
  • 1 ks Kuře
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1169 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 80 g
  • Sodík 635 mg
  • Bílkoviny 86 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 341 mg
  • Draslík 1376 mg
  • Vláknina 22171.6 mg
  • Vitamín A 22171.6 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.1 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme část slaniny tak, abychom jí mohli prošpikovat prsíčka a stehna kuřete. Dva slabé plátky přichytíme (omotáme) nití na prsíčka.

  • 2

    Kuře osolíme a dáme opéct na zpěněnou cibuli na másle. Okořeníme, podlijeme vodou a vložíme v pekáči přiklopené do vyhřáté trouby. V průběhu pečení obracíme a dle potřeby lehce podlijeme. Při dopékání pekáč odklopíme.

  • 3

    Kuře upečeme dozlatova, pak jej vyjmeme, šťávičku necháme vydusit na tuk, zaprášíme moukou a osmahneme. Rozředíme vývarem nebo vodou, povaříme a přecedíme.

  • 4

    K příloze podáváme brambory, špekové nebo bramborové knedlíky a dušené zelí.

Komentáře k receptu