Polévka z rajčat s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 29 g
- Sodík 814 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 278.3 mg
- Draslík 888.1 mg
- Vláknina 7099.8 mg
- Vitamín A 7099.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.2 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozehřátém másle osmahneme dozlatova jemně nakrájenou cibuli. Přidáme omytá rajčata nakrájená na plátky a petrželku. Vše chvíli podusíme.
-
2
Přilijeme osolený vývar a když se rajčata rozvaří, polévku rozmixujeme nebo přecedíme. Znovu prohřejeme a přidáme zbylé máslo.
-
3
Na každý talíř dáme vařené vejce nakrájené na plátky a nalijeme na ně polévku.