Zadělávané kuře s hříbky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 914 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 68 g
- Sodík 656 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 272.5 mg
- Draslík 964.8 mg
- Vláknina 1959.9 mg
- Vitamín A 1959.9 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře omyjeme, naporcujeme na 4 díly a osolíme.
-
2
Osmahneme na másle dosklovata jemně nakrájenou cibulku, přidáme špetku sladké papriky a zalijeme hovězím vývarem.
-
3
Potom vložíme kuře a necháme dusit pod pokličkou asi 30 minut.
-
4
Jakmile kuře změkne, přendáme je do jiné nádoby a zbytek šťávy zahustíme světlou jíškou. Přilijeme trochu hovězího vývaru, rozmíchanou kyselou smetanu a opět chvilku povaříme. Pak omáčku přecedíme.
-
5
Do hotové omáčky přidáme čerstvé a na másle osmažené hříbky. Necháme kuře v omáčce ještě chvilku povařit.