Celer se smetanovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 188 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 16 g
- Sodík 139 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 32.6 mg
- Draslík 297.2 mg
- Vláknina 5589.8 mg
- Vitamín A 5589.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celer očistíme, nakrájíme na kolečka a uvaříme v osolené vodě s trochou mléka. Potom jej rozložíme do vymaštěné zapékací mísy a posypeme nastrouhaným sýrem. Uchováme v teple.
-
2
Ve vodní lázni rozšleháme 4 lžíce smetany a přilijeme trochu odvaru z celeru s 2 rozkvedlanými žloutky. Osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou.
-
3
Omáčku nalijeme na celer a krátce opečeme. Podáváme k bílému masu.