Fazolky s vaječnou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 145 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 13 g
- Sodík 149 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 107.6 mg
- Draslík 196.4 mg
- Vláknina 4693 mg
- Vitamín A 4693 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné fazolky uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Scedíme je, necháme okapat a nakrájíme je na menší kousky. Osolíme, opepříme a dodusíme na másle.
-
2
V hrnku ušleháme žloutek se lžičkou mouky a s citronovou šťávou, přilijeme studený vývar bez tuku a dáme na oheň. Stále mícháme, až tekutina zhoustne. Nalijeme na fazolky a necháme chvíli na teple, aby fazolky nasákly omáčkou.
-
3
Podáváme jako přílohu k vařenému masu.