Fazolky s vaječnou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Fazolové lusky zelené
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.25 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 šálek Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 145 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 149 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 107.6 mg
  • Draslík 196.4 mg
  • Vláknina 4693 mg
  • Vitamín A 4693 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné fazolky uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Scedíme je, necháme okapat a nakrájíme je na menší kousky. Osolíme, opepříme a dodusíme na másle.

  • 2

    V hrnku ušleháme žloutek se lžičkou mouky a s citronovou šťávou, přilijeme studený vývar bez tuku a dáme na oheň. Stále mícháme, až tekutina zhoustne. Nalijeme na fazolky a necháme chvíli na teple, aby fazolky nasákly omáčkou.

  • 3

    Podáváme jako přílohu k vařenému masu.

Komentáře k receptu