Kořeněné mexické vepřové kotlety s ananasovou salsou s limetkou
Suroviny
- 1 kávová lžička Kmín římský
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
- 4 ks Vepřové kotlety
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Skořice mletá
- 4 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 3 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Med včelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 218 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 11 g
- Sodík 115 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 69 mg
- Draslík 419.9 mg
- Vláknina 2228.8 mg
- Vitamín A 2228.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z kotlet nejprve odstraníme přebytečný tuk a zbývající tuk pomocí nůžek prostříháme.
-
2
Marinádu připravíme smícháním prolisovaného česneku, sušeného oregana, mletého kmínu, mletého koriandru, pepře, skořice, octa, pomerančové šťávy, medu a oleje. Maso v marinádě důkladně obalíme, zakryjeme a necháme 4hodiny v chladu odpočinout.
-
3
Poté grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím cca 8-10min po každé straně. Ochutíme solí a pepřem a ihned podáváme s ananasovou salsou s limetkou.