Fazolky s česnekem (studené)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 kg Fazolové lusky zelené
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 69 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 66 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 1.8 mg
  • Draslík 274 mg
  • Vláknina 6855 mg
  • Vitamín A 6855 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazolky zbavené vláken uvaříme v osolené vodě ne zcela doměkka. Potom je nakrájíme šikmo na proužky.

  • 2

    Připravíme marinádu z oleje, octa, usekaného česneku, petrželky a soli. Vložíme do ní fazolky a necháme asi 1 hodinu uležet.

Komentáře k receptu