Kuskus s olivami a zeleninou
Suroviny
- 400 g Kuskus
- 300 g Cuketa
- 400 g Rajčata
- 200 g Olivy černé
- 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 2 ks Čekanka
- 4 ks Feferony
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 8 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Provensálské koření
- 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 539 kcal
- Sacharidy 91 g
- Tuky 13 g
- Sodík 659 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 91 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 754.2 mg
- Vláknina 19414.5 mg
- Vitamín A 19414.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuskus připravíme dle návodu. Nakypříme vidličkou a udržujeme v teple.
-
2
Cuketu nakrájíme na plátky, rajčata na dílky, cibuli na tenká kolečka, feferonky na nudličky a česnek posekáme nadrobno.
-
3
Promícháme citronovou šťávu, olivový olej, sůl, pepř, kmín a bylinky a vmícháme do kuskusu, přidáme zeleninu a olivy a podáváme ozdobené listy čekanky, petrželkou a sekaným koriandrem.