Jogurtová raita s okurkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 103 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 4 g
- Sodík 111 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 13.4 mg
- Draslík 444.8 mg
- Vláknina 3804.5 mg
- Vitamín A 3804.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Neoloupanou okurku zbavíme jadérek a nastrouháme. Smícháme s najemno nasekanou cibulkou, prolisovaným česnekem, nastrouhaným zázvorem, jemně nasekanou mátou, citronovou šťávou a jogurtem, ochutíme solí a pepřem. Zakryjeme a necháme 30min odpočinout v lednici.
-
2
Poté posypeme opraženými semínky římského kmínu a podáváme vychlazenou ke grilovanému masu nebo mořským plodům.