Jogurtová raita s okurkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 375 ml Jogurt bílý
  • 1 kávová lžička Kmín římský
  • 1 ks Okurka salátová
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Máta
  • 0.5 polévková lžíce Zázvor mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 103 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 111 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 13.4 mg
  • Draslík 444.8 mg
  • Vláknina 3804.5 mg
  • Vitamín A 3804.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Neoloupanou okurku zbavíme jadérek a nastrouháme. Smícháme s najemno nasekanou cibulkou, prolisovaným česnekem, nastrouhaným zázvorem, jemně nasekanou mátou, citronovou šťávou a jogurtem, ochutíme solí a pepřem. Zakryjeme a necháme 30min odpočinout v lednici.

  • 2

    Poté posypeme opraženými semínky římského kmínu a podáváme vychlazenou ke grilovanému masu nebo mořským plodům.

Komentáře k receptu