Bramborový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Maso mleté - mix
  • 200 g Pórek
  • 50 g Celer řapíkatý
  • 100 g Mrkev kořen
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 600 g Brambory vařené ve slupce
  • 400 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Muškátový květ
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 5 polévková lžíce Tuk
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 947 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 128 g
  • Sodík 97339 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 227.6 mg
  • Draslík 895.8 mg
  • Vláknina 19050 mg
  • Vitamín A 19050 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev, celer a pórek nakrájíme na kolečka, vmícháme do mletého masa a opečeme na oleji. Naplníme do vymaštěné zapékací mísy.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme rostlinný tuk, poprášíme hladkou moukou a krátce osmahneme. Za stálého míchání přiléváme mléko a necháme přejít varem. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým květem.Přidáme oloupané, na plátky pokrájené brambory , vmícháme žloutky a sýr.

  • 3

    Brambory rozprostřeme na mleté maso a pečeme v předehřáté troubě asi 35 minut.

Komentáře k receptu