Bramborový koláč
Suroviny
- 600 g Maso mleté - mix
- 200 g Pórek
- 50 g Celer řapíkatý
- 100 g Mrkev kořen
- 50 g Sýr Eidam cihla 40%
- 600 g Brambory vařené ve slupce
- 400 ml Mléko polotučné
- 0.5 kávová lžička Muškátový květ
- 1 ks Sůl
- 1 ks Pepř černý mletý
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 5 polévková lžíce Tuk
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 947 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 128 g
- Sodík 97339 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 227.6 mg
- Draslík 895.8 mg
- Vláknina 19050 mg
- Vitamín A 19050 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev, celer a pórek nakrájíme na kolečka, vmícháme do mletého masa a opečeme na oleji. Naplníme do vymaštěné zapékací mísy.
-
2
V hrnci rozehřejeme rostlinný tuk, poprášíme hladkou moukou a krátce osmahneme. Za stálého míchání přiléváme mléko a necháme přejít varem. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým květem.Přidáme oloupané, na plátky pokrájené brambory , vmícháme žloutky a sýr.
-
3
Brambory rozprostřeme na mleté maso a pečeme v předehřáté troubě asi 35 minut.