Zapečené makarony s brokolicí
Suroviny
- 500 g Brokolice
- 500 g Rajčata
- 500 g Špagety, Makarony
- 100 g Sýr Parmezán
- 300 g Hrášek mražený
- 150 ml Mléko polotučné
- 0.5 kávová lžička Pasta Sambal Oelek
- 2 ks Cibule
- 1 ks Pepř černý mletý
- 1 ks Sůl
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 779 kcal
- Sacharidy 131 g
- Tuky 14 g
- Sodík 97458 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 129 g
- Cholesterol 20.8 mg
- Draslík 1326.7 mg
- Vláknina 31250 mg
- Vitamín A 31250 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 144.6 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Makarony uvaříme dle návodu. Scedíme je a necháme okapat.
-
2
Brokolici rozebereme na růžičky, povaříme v osolené vodě asi 4 minuty, scedíme a prolijeme studenou vodou. Necháme okapat. Rajčata nařízneme, spaříme vroucí vodou, oloupeme a pokrájíme. Cibuli nadrobno pokrájíme. Předehřejeme si troubu na 220 stupňů Celsia.
-
3
Na rozpáleném oleji zesklovatíme cibuli, poprášíme sambalem oelekem, přidáme makarony a promícháme. Společně s brokolicí, rajčaty a hráškem narovnáme do vymaštěné zapékací mísy.
-
4
Vejce rozšleháme v mléce, osolíme, opepříme a nalijeme na makarony. Zasypeme parmezánem a zapékáme 20 - 25 minut.