Tvrarohový koláč
Suroviny
- 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 240 g Cukr moučkový
- 140 g Cukr moučkový
- 140 g Tuk rostlinný
- 750 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Tuk
- 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 2 ks Vejce slepičí
- 3 ks Vejce slepičí
- 2 ks Pudinkový prášek - vanilkový
- 1 kg Tvaroh jemný
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 721 kcal
- Sacharidy 97 g
- Tuky 23 g
- Sodík 242 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 164 mg
- Draslík 104.5 mg
- Vláknina 2547.5 mg
- Vitamín A 2547.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těsto:
-
2
Z tuku, cukru, vajec, mouky a prášku do pečiva vypracujeme hladké těsto. Odložíme do chladu asi na 20 minut.
-
3
Těsto vyválíme v placku na pomoučeném vále a přendáme na předem vymazaný plech.
-
5
Tvarohová náplň:
-
6
Ušleháme 1 celé vejce se 2 žloutky, 200 g cukru a citronovou šťávou.
-
7
Přidáme střídavě mléko s oběma vanilkovými pudinky a tvaroh.
-
8
Hladký krém z tvarohu nalijeme na těsto a stěrkou pečlivě uhladíme.
-
9
Koláč vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut.
-
11
Sníh:
-
12
Mezitím si ušleháme ze zbylých bílků tuhý sníh, do kterého zamícháme cukr.
-
13
Sníh ozdobně nastříkáme na zapečenou tvarohovou hmotu a ještě vložíme dopéct asi na 10 minut.
-
15
Koláč necháme prochladnout, pocukrujeme a nakrájíme na řezy.
-
16
Je velmi chutný.