Rybí svítek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 200 g Kapr obecný
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 80 g Houby čerstvé
  • 60 g Zelenina kořenová
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Strouhanka
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 5 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Muškátový oříšek
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 520 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 245 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 453 mg
  • Draslík 382.4 mg
  • Vláknina 2850.8 mg
  • Vitamín A 2850.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 43.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Utřeme máslo se žloutky. Přidáme namočené a vymačkané okrájené žemle, v tuku zpěněnou zelenou petržel a čisté mleté rybí maso. Ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a vše promícháme.

  • 2

    Nakrájíme kořenovou zeleninu na kostičky, podusíme na tuku a přidáme k houbám, které jsme podusili se zeleným hráškem.

  • 3

    Masové těsto, prochladlou udušenou zeleninu a houby smícháme s tuhým sněhem z bílků.

  • 4

    Vymažeme zapékací mísu tukem, vysypeme strouhankou a nalijeme do ní připravené těsto. Pečeme asi 30 minut.

Komentáře k receptu