Rybí svítek
Suroviny
- 40 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 200 g Kapr obecný
- 150 g Máslo čerstvé
- 80 g Houby čerstvé
- 60 g Zelenina kořenová
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Strouhanka
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 5 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Muškátový oříšek
- 1 polévková lžíce Tuk
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 47 g
- Sodík 245 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 453 mg
- Draslík 382.4 mg
- Vláknina 2850.8 mg
- Vitamín A 2850.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 43.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Utřeme máslo se žloutky. Přidáme namočené a vymačkané okrájené žemle, v tuku zpěněnou zelenou petržel a čisté mleté rybí maso. Ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a vše promícháme.
-
2
Nakrájíme kořenovou zeleninu na kostičky, podusíme na tuku a přidáme k houbám, které jsme podusili se zeleným hráškem.
-
3
Masové těsto, prochladlou udušenou zeleninu a houby smícháme s tuhým sněhem z bílků.
-
4
Vymažeme zapékací mísu tukem, vysypeme strouhankou a nalijeme do ní připravené těsto. Pečeme asi 30 minut.