Thajské kuře s limetkou a kokosem
Suroviny
- 125 ml Mléko kokosové
- 2 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Kurkuma
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 0.5 kávová lžička Kmín římský
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 4 ks Kuřecí prsa
- 3 ks Chilli paprička
- 3 ks Cibulka jarní
- 1 ks Limetka
- 2 ks Citronová tráva
- 1 hrst Koriandr čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Omáčka rybí
- 3 polévková lžíce Limetková šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 448 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 13 g
- Sodík 434 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 128 mg
- Draslík 1899.9 mg
- Vláknina 3882 mg
- Vitamín A 3882 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.7 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme marinádu. Stonky citronely zbavíme vnější slupky a nasekáme je nahrubo. Chilli papričky zbavíme semínek a posekáme je. Poté citronelu společně s chilli papričkami, nasekanou cibulkou, čerstvým koriandrem, mletým kmínem, pepřem, kurkumou, mletým koriandrem, kůrou z limety, limetovou šťávou, nastrouhaným zázvorem, rybí omáčkou a kokosovým mlékem vložíme do mixéru a rozsekáme na hladkou kaši.
-
2
Maso v ní z obou stran důkladně obalíme a zakryté necháme 1hodinu marinovat v lednici.
-
3
Poté grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím cca 3min po každé straně. Ochutíme solí a pepřem a ihned podáváme např. s čerstvým papájovým sambalem.