Slávky na pivu a česneku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 443 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1489 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 140 mg
- Draslík 1627.3 mg
- Vláknina 312.8 mg
- Vitamín A 312.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.5 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slávky důkladně omyjeme a použijeme pouze neotevřené. Alobal přeložíme napůl, do středu rozložíme slávky, rohy fólie ohneme nahoru a poté mušle zalijeme pivem. Rohy alobalu přeložíme přes střed a vytvoříme balíček.
-
2
Grilujeme na venkovním grilu nad středně horkým uhlím 8-10min, dokud se skořápky neotevřou.
-
3
Rozevřeme alobal, posypeme je najemno nasekaným česnekem a petrželkou a cca po 1minutě odstavíme.
-
4
Ochutíme solí a pepřem a ihned podáváme. Použijeme pouze otevřené mušle.