Hříbky na rožni

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Petržel - nať
  • 16 ks Houby čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 95 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 73 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 3.6 mg
  • Draslík 395.6 mg
  • Vláknina 5049.8 mg
  • Vitamín A 5049.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kloboučky hříbků osolíme, opepříme a pokapeme olejem. V míse je necháme několik hodin marinovat.

  • 2

    Na rozpáleném roštu houby opečeme.

  • 3

    V malém kastrolku rozpálíme lžíci oleje, přidáme nasekaný česnek a petrželku, odstavíme z ohně a přidáme lžíci octa.

  • 4

    Hříbky srovnáme na míse a pokapeme je octem s česnekem.

Komentáře k receptu