Hříbky na rožni
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 95 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 7 g
- Sodík 73 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 3.6 mg
- Draslík 395.6 mg
- Vláknina 5049.8 mg
- Vitamín A 5049.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kloboučky hříbků osolíme, opepříme a pokapeme olejem. V míse je necháme několik hodin marinovat.
-
2
Na rozpáleném roštu houby opečeme.
-
3
V malém kastrolku rozpálíme lžíci oleje, přidáme nasekaný česnek a petrželku, odstavíme z ohně a přidáme lžíci octa.
-
4
Hříbky srovnáme na míse a pokapeme je octem s česnekem.