Smažené hříbky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 g Houby čerstvé
  • 200 ml Olej stolní
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 627 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 131 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 104.3 mg
  • Draslík 609.1 mg
  • Vláknina 7786.2 mg
  • Vitamín A 7786.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hříbky očistíme, malé ponecháme vcelku a větší nakrájíme na řízky.

  • 2

    Houby osušíme, osolíme a obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance.

  • 3

    Smažíme v dostatečném množství oleje a usmažené dáme na papírový ubrousek okapat. Potom houby přendáme na ohřátou mísu a pokapeme rozehřátým máslem. Zdobíme citronem a snítkou petrželky.

Komentáře k receptu