Dušené okurky s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Okurka salátová
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Mléko plnotučné
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 155 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 246 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 129 mg
  • Draslík 741.8 mg
  • Vláknina 5770 mg
  • Vitamín A 5770 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okurky oloupeme, rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na malé kostky.

  • 2

    V ohnivzdorném kastrole podusíme na másle jemně nakrájenou cibuli, přidáme okurky, osolíme a pod pokličkou dusíme na mírném ohni ve vlastní šťávě.

  • 3

    Potom přidáme mírně osolená, v mléce rozkvedlaná vejce, zamícháme a necháme ztuhnout. Posypeme nasekanou petrželkou a ozdobíme plátky rajčat.

Komentáře k receptu