Dušené okurky s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 155 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 8 g
- Sodík 246 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 129 mg
- Draslík 741.8 mg
- Vláknina 5770 mg
- Vitamín A 5770 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Okurky oloupeme, rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na malé kostky.
-
2
V ohnivzdorném kastrole podusíme na másle jemně nakrájenou cibuli, přidáme okurky, osolíme a pod pokličkou dusíme na mírném ohni ve vlastní šťávě.
-
3
Potom přidáme mírně osolená, v mléce rozkvedlaná vejce, zamícháme a necháme ztuhnout. Posypeme nasekanou petrželkou a ozdobíme plátky rajčat.