Pórek s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Pórek
  • 10 g Petržel - nať
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Brambory
  • 0.5 šálek Hovězí vývar základní
  • 0.5 šálek Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 267 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 182 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 5.9 mg
  • Draslík 1245.3 mg
  • Vláknina 16331.2 mg
  • Vitamín A 16331.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V rozpáleném oleji na mírném ohni podusíme jemně nakrájené bílé části omytého pórku a jemně nakrájenou cibuli.

  • 2

    Zaprášíme moukou, zamícháme a podlijeme vařícím mlékem a vývarem. Vše promícháme a přidáme syrové brambory nakrájené na tenká kolečka. Osolíme a opepříme.

  • 3

    Pod pokličkou dusíme na mírném ohni doměkka.

Komentáře k receptu