Špenát s Parmazánem a vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 351 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 26 g
- Sodík 392 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 156.8 mg
- Draslík 1439.7 mg
- Vláknina 11031.2 mg
- Vitamín A 11031.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 70.3 mg
- Vitamín E 5.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý špenát uvaříme v malém množství vody. Potom jej krátce přelijeme studenou vodou, vymačkáme a usekáme.
-
2
Připravený špenát podusíme na másle, osolíme a okořeníme muškátovým oříškem. Odstavíme z ohně a přimícháme ušlehaná vejce a nastrouhaný sýr. Zakryjeme a necháme chvilku na teple.
-
3
Špenát přendáme na mísu a obložíme smaženými topinkami z bílé veky.