Thajská zelenina
Suroviny
- 100 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 125 g Zelí čínské
- 125 g Brokolice
- 125 g Květák
- 500 ml Ocet rýžový
- 75 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 2 ks Cibule
- 3 ks Mrkev kořen
- 6 ks Chilli paprička
- 0.5 ks Okurka salátová
- 1 špetka Sůl
- 5 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Sezam - semena
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 537 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 281 g
- Sodík 1510 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 571.7 mg
- Vláknina 15583 mg
- Vitamín A 15583 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 81.7 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Všechnu zeleninu očistíme, omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na malé kousky. Kukuřici necháme okapat na sítě.
-
2
Svaříme ocet s 500ml vody, cukrem a špetkou soli. Poté v této tekutině zeleninu postupně odděleně předvaříme a vývar si uchováme.
-
3
Cibuli a česnek nakrájíme nahrubo a v hmoždíři společně s chilli papričkami utlučeme na jemnou pastu. Tu orestujeme cca 3min v rozehřátém woku. Poté přidáme zeleninu a vývar a na mírném ohni krátce cca 2min podusíme.
-
4
Zeleninu rozdělíme na talíře, posypeme sezamovými semínky opraženými na suché pánvi a podáváme.