Houby šítaké opékané s cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Shiitake houby
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 polévková lžíce Sezam - semena
  • 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
  • 4 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 4 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 136 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 103 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 484.7 mg
  • Vláknina 8402.5 mg
  • Vitamín A 8402.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby nejprve otřeme vlhkou papírovou utěrkou a spodní konce dříků odkrojíme. Lahůdkovou cibuli omyjeme, necháme okapat, očistíme a nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej a houby na něm zprudka orestujeme až změknou. Přidáme cibuli a mírně ji opečeme. Posypeme sezamovými semeny a zlehka je opražíme.

  • 3

    Nakonec vmícháme ústřicovou omáčku, přilijeme rýžové víno a zahříváme, dokud se tekutina neodpaří. Poté ihned podáváme.

Komentáře k receptu