Krevety se zázvorem
Suroviny
- 600 g Krevety tygří - loupané
- 500 g Nudle rýžové
- 100 g Sójové výhonky
- 20 g Zázvor celý
- 500 ml Mléko kokosové
- 1 kávová lžička Krevetová pasta
- 2 ks Cibule
- 5 ks Chilli paprička sušená
- 1 hrst Oříšky Kemiri
- 1 špetka Šafrán
- 2 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Citronová tráva
- 1 polévková lžíce Máta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1047 kcal
- Sacharidy 147 g
- Tuky 41 g
- Sodík 417 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 142 g
- Cholesterol 157.5 mg
- Draslík 1241 mg
- Vláknina 28021.1 mg
- Vitamín A 28021.1 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené chilli papričky necháme namáčet cca 15min v horké vodě, poté je vyjmeme, necháme okapat a společně s nasekanou cibulí, nastrouhaným zázvorem, nasekanou citronovou trávou, oříšky, krevetovou pastou, mletým šafránem a 2 lžícemi oleje rozmixujeme.
-
2
Z krevet odstraníme střívko a omyjeme je. Hlavy a schránky orestujeme na lžíci oleje do sytě červena. Přilijeme 750ml vody a bez pokličky vaříme cca 30min. Poté vývar přecedíme přes síto.
-
3
Rozmixovanou pastu orestujeme cca 6min ve woku na zbylém oleji. Přilijeme vývar a kokosové mléko a zvolna 5min provaříme. Přidáme vyloupané krevety a vaříme až zčervenají. Vmícháme okapané sójové výhonky a prohřejeme je.
-
4
Nudle necháme předem namáčet 30min v horké vodě, okapané přidáme do woku. Polévku rozdělíme do misek, dozdobíme mátou a podáváme.