Dušené zelí se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 122 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 108 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 32.5 mg
  • Draslík 89.1 mg
  • Vláknina 49.5 mg
  • Vitamín A 49.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí rozebereme, omyjeme a nakrájíme na proužky. Smícháme se solí a dusíme ve vlastní šťávě nebo jen mírně podléváme.

  • 2

    Když je zelí měkké, přilijeme smetanu smíchanou s moukou a ještě povaříme.

Komentáře k receptu