Chřestová polévka s kraby
Suroviny
- 200 g Krabí maso mražené
- 300 g Chřest bílý
- 1 ks Vejce slepičí
- 4 ks Šalotka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Vývar drůbeží
- 1 šálek Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Mouka kukuřičná
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 2 polévková lžíce Omáčka rybí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 511 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 9 g
- Sodík 1486 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 773.4 mg
- Vláknina 3358.8 mg
- Vitamín A 3358.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chřest omyjeme, přepůlíme, vložíme do vroucího vývaru, povaříme cca 5min a vyjmeme.
-
2
Z krabů odstraníme střívko, omyjeme je a osušíme. Oloupanou šalotku nasekáme najemno.
-
3
Ve woku rozpálíme olej a šalotku cca 2min orestujeme. Přidáme chřest a kraby. Zalijeme vývarem a vaříme cca 3min. Poté wok odstavíme a vmícháme kukuřičnou mouku dohladka rozmíchanou s vodou. Vrátíme zpět na sporák a vaříme do mírného zhoustnutí. Přidáme rybí omáčku, ochutíme solí a pepřem. Do polévky vlijeme rozšlehané vejce a důkladně rozmícháme.
-
4
Polévku rozdělíme do misek, dozdobíme nasekanou pažitkou a podáváme.