Chřestová polévka s kraby

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Krabí maso mražené
  • 300 g Chřest bílý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 1 šálek Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Mouka kukuřičná
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 511 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 1486 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 773.4 mg
  • Vláknina 3358.8 mg
  • Vitamín A 3358.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest omyjeme, přepůlíme, vložíme do vroucího vývaru, povaříme cca 5min a vyjmeme.

  • 2

    Z krabů odstraníme střívko, omyjeme je a osušíme. Oloupanou šalotku nasekáme najemno.

  • 3

    Ve woku rozpálíme olej a šalotku cca 2min orestujeme. Přidáme chřest a kraby. Zalijeme vývarem a vaříme cca 3min. Poté wok odstavíme a vmícháme kukuřičnou mouku dohladka rozmíchanou s vodou. Vrátíme zpět na sporák a vaříme do mírného zhoustnutí. Přidáme rybí omáčku, ochutíme solí a pepřem. Do polévky vlijeme rozšlehané vejce a důkladně rozmícháme.

  • 4

    Polévku rozdělíme do misek, dozdobíme nasekanou pažitkou a podáváme.

Komentáře k receptu