Dušené jehněčí kolínko
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 575 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 37 g
- Sodík 240 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 180 mg
- Draslík 614.6 mg
- Vláknina 5330.9 mg
- Vitamín A 5330.9 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z masa nejprve odstraníme přebytečný tuk a ochutíme ho solí, pepřem, tymiánem, majoránkou a česnekem. Na rozpáleném oleji ze všech stran opečeme, větší část vypečeného tuku z pánve odstraníme. Poté přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme doměkka. Občas přilijeme vývar.
-
2
Omáčku dochutíme solí a pepřem, odstavíme, zašleháme máslo a ihned podáváme.
-
3
Jako příloha jsou vhodné např. šťouchané brambory nebo kuskus.