Hlávkový salát po sicilsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 439 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 39 g
- Sodík 3183 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 2.7 mg
- Draslík 92.7 mg
- Vláknina 25154.8 mg
- Vitamín A 25154.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hlávku salátu omyjeme, vložíme do utěrky a krouživým pohybem odstříkáme všechnu vodu.
-
2
Z oleje, soli, pepře, citronové a pomerančové šťávy připravíme marinádu. Nalijeme ji na připravený salát. Ozdobíme olivami.