Salát ze žampionů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 537 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 57 g
- Sodík 62 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 131 mg
- Draslík 236 mg
- Vláknina 4359.8 mg
- Vitamín A 4359.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a dusíme je na másle na mírném ohni, až se odpaří všechna voda - houby nesmějí zrůžovět. Opepříme je a necháme vychladnout.
-
2
Žampiony smícháme s majolkou ochucenou citronovou šťávou.
-
3
Podáváme na listech hlávkového salátu.