Salát César s křupavým prosciuttem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Sýr Parmezán
  • 2 krajíc Chléb konzumní
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 0.5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 2 ks Salát římský
  • 8 ks Ančovičky konzervované
  • 4 ks Prosciutto sušené
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 697 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 3629 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 86.7 mg
  • Draslík 761.3 mg
  • Vláknina 24292.2 mg
  • Vitamín A 24292.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.4 mg
  • Vitamín E 4.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chleba nakrájíme na kostičky, rozložíme na plech a pečeme 10-12min dokřupava v troubě předehřáté na 200C. Průběžně obracíme.

  • 2

    Gril rozpálíme na vysokou teplotu, plátky prosciutta ogrilujeme dokřupava cca 1min a necháme krátce vychladnout.

  • 3

    Do salátové mísy vložíme listy salátu, chlebové krutony a nastrouhaný parmazán.

  • 4

    Na dresink smícháme nakrájené scezené ančovičky, olej, majonézu, prolisovaný česnek, ocet, worcesterskou omáčku a pepř a ušleháme na jemnou konzistenci.

  • 5

    Nalijeme na salát a důkladně promícháme. Dozdobíme křupavým prosciuttem a podáváme.

Komentáře k receptu