Garnáti s medem a chilli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 334 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 4 g
- Sodík 933 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 312.4 mg
- Draslík 439.1 mg
- Vláknina 1306.7 mg
- Vitamín A 1306.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Marinádu smícháme z vína, medu, chilli a hořčičného prášku.
-
2
Garnáty očistíme, vyloupeme, ocasy ponecháme. Vložíme do hluboké mísy, zalijeme marinádou a necháme cca 1hodinu odležet v lednici. Poté je rozložíme na plátky bambusu.
-
3
Rozpálíme gril na střední teplotu. Grilovací plochu vyložíme pečicím papírem a poklademe na něj garnáty. Grilujeme po obou stranách 4-5min a mezitím potíráme zbylou marinádou. Hotové garnáty přemístíme na talíř, odstraníme bambus a ihned podáváme.