Garnáti s medem a chilli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 455 g Garnát obecný
  • 1 kávová lžička Hořčice v prášku
  • 1 hrst Bambusové výhonky
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 0.5 hrnek Med včelí
  • 3 polévková lžíce Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 334 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 933 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 312.4 mg
  • Draslík 439.1 mg
  • Vláknina 1306.7 mg
  • Vitamín A 1306.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Marinádu smícháme z vína, medu, chilli a hořčičného prášku.

  • 2

    Garnáty očistíme, vyloupeme, ocasy ponecháme. Vložíme do hluboké mísy, zalijeme marinádou a necháme cca 1hodinu odležet v lednici. Poté je rozložíme na plátky bambusu.

  • 3

    Rozpálíme gril na střední teplotu. Grilovací plochu vyložíme pečicím papírem a poklademe na něj garnáty. Grilujeme po obou stranách 4-5min a mezitím potíráme zbylou marinádou. Hotové garnáty přemístíme na talíř, odstraníme bambus a ihned podáváme.

Komentáře k receptu