Polévka minestrone s pestem
Suroviny
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 450 g Fazole červené sterilované
- 15 g Bazalka
- 125 g Těstoviny konzumní
- 500 ml Víno bílé
- 0.5 kávová lžička Kurkuma
- 2 ks Cibule
- 1 ks Kedlubna
- 1 ks Cuketa
- 2 ks Celer řapíkatý
- 3 ks Mrkev kořen
- 2 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 hrst Sýr Parmezán
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 1 l Vývar drůbeží
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 328 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 110 g
- Sodík 592 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 2.7 mg
- Draslík 355.3 mg
- Vláknina 9974 mg
- Vitamín A 9974 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do velkého hrnce dáme vývar, rajčata, víno, cibuli, mrkev, kedlubnu, celer a papriku. Přivedeme k varu a 20 minut vaříme na mírném ohni, dokud není zelenina měkká.
-
2
Přidáme ostatní suroviny a povaříme 40 minut. Občas zamícháme a vaříme do změknutí.
-
3
V kuchyňském robotu smícháme bazalku, česnek a parmazán. Přiléváme olej, až vznikne pasta.
-
4
Osolíme, opepříme a podáváme polévku ve velkých miskách.
-
5
Do každé misky přidáme lžíci pesta.