Polévka minestrone s pestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 450 g Fazole červené sterilované
  • 15 g Bazalka
  • 125 g Těstoviny konzumní
  • 500 ml Víno bílé
  • 0.5 kávová lžička Kurkuma
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Kedlubna
  • 1 ks Cuketa
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 hrst Sýr Parmezán
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 328 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 110 g
  • Sodík 592 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 2.7 mg
  • Draslík 355.3 mg
  • Vláknina 9974 mg
  • Vitamín A 9974 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do velkého hrnce dáme vývar, rajčata, víno, cibuli, mrkev, kedlubnu, celer a papriku. Přivedeme k varu a 20 minut vaříme na mírném ohni, dokud není zelenina měkká.

  • 2

    Přidáme ostatní suroviny a povaříme 40 minut. Občas zamícháme a vaříme do změknutí.

  • 3

    V kuchyňském robotu smícháme bazalku, česnek a parmazán. Přiléváme olej, až vznikne pasta.

  • 4

    Osolíme, opepříme a podáváme polévku ve velkých miskách.

  • 5

    Do každé misky přidáme lžíci pesta.

Komentáře k receptu