Studená polévka s rajčaty a paprikami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 84 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 0 g
- Sodík 152 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 788.1 mg
- Vláknina 6211.5 mg
- Vitamín A 6211.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 70.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozmixujeme polovinu cibule, papriku a okurky. Přidáme rajčata a znovu rozmixujeme.
-
2
Nalijeme směs do mísy a přimícháme citronovou a rajčatovou štávu. Osolíme, opepříme a směs vychladíme.
-
3
Nakrájíme zbylou zeleninu na malé kousky, rozdělíme do misek a dáme do lednice.
-
4
Do každého talíře dáme dvě kostky ledu a přelijeme polévkou.
-
5
Podáváme se zeleninou, kterou necháme zvlášť v misce.
-
6
K polévce jsou výborné česnekové krutony.