Studená polévka s rajčaty a paprikami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 750 ml Rajčatová šťáva
  • 200 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Okurka salátová
  • 2 ks Paprika zelená
  • 12 ks Kostkový led
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 84 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 152 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 788.1 mg
  • Vláknina 6211.5 mg
  • Vitamín A 6211.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 70.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozmixujeme polovinu cibule, papriku a okurky. Přidáme rajčata a znovu rozmixujeme.

  • 2

    Nalijeme směs do mísy a přimícháme citronovou a rajčatovou štávu. Osolíme, opepříme a směs vychladíme.

  • 3

    Nakrájíme zbylou zeleninu na malé kousky, rozdělíme do misek a dáme do lednice.

  • 4

    Do každého talíře dáme dvě kostky ledu a přelijeme polévkou.

  • 5

    Podáváme se zeleninou, kterou necháme zvlášť v misce.

  • 6

    K polévce jsou výborné česnekové krutony.

Komentáře k receptu