Francouzská zeleninová polévka s pestem
Suroviny
- 500 g Fazole bílé
- 500 g Cuketa
- 60 g Těstoviny Farfalle
- 50 g Sýr Parmezán
- 500 g Fazolové lusky zelené
- 15 g Bazalka
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 6 ks Brambory
- 1 ks Rajčata
- 4 stroužek Česnek
- 3.5 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 720 kcal
- Sacharidy 120 g
- Tuky 10 g
- Sodík 676 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 119 g
- Cholesterol 8.5 mg
- Draslík 3455.9 mg
- Vláknina 55810 mg
- Vitamín A 55810 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přes noc namočíme fazole v hrnci, vodu slijeme a zalijeme fazole znovu vodou, aby byly ponořené.
-
2
Přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou 15 minut, do změknutí a poté slijeme.
-
3
Na kousky nakrájíme zelené fazolky a povaříme 5 minut.
-
4
Nakrájíme cibuli, tykev a cuketu nakrájíme na plátky 5mm silné. Na kostičky nakrájíme oloupané brambory. Rozpustíme v hrnci máslo, přidáme zeleninu a osmahneme fazole.
-
5
Zalijeme studenou vodou a osolíme.
-
6
Vaříme pod pokličkou hodinu. Přidáme farfalle a 15 minut povaříme.
-
7
Připravíme pesto, rozmixujeme bazalku a česnek.
-
8
Oloupaná rajčata nakrájíme na kousky. Do bazalky s česnekem vmícháme rajčata, rajčatový protlak a strouhaný sýr a za stálého míchání přiléváme olej.
-
9
Do každé porce polévky přidáme lžíci pesta.