Tykvová polévka s cizrnou
Suroviny
- 500 g Tykev
- 400 g Cizrna
- 0.5 kávová lžička Kmín celý
- 2 ks Cibule
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 6 stroužek Česnek
- 2 l Hovězí vývar základní
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 350 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 6 g
- Sodík 940 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1099.6 mg
- Vláknina 29581.7 mg
- Vitamín A 29581.7 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci na oleji osmahneme nakrájené cibule s mrkví. Přidáme česnek a kmín a 2 minuty smažíme. Přilijeme vývar a tykev přivedeme k varu, vaříme na menší teplotě 10 minut.
-
2
Vsypeme cizrnu a vaříme, dokud nezměkne tykev. Přidáme koriandr, sůl, pepř a prohřejeme.
-
3
Před podáváním ochutíme citronovou šťávu.