Tykvová polévka s cizrnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Tykev
  • 400 g Cizrna
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 6 stroužek Česnek
  • 2 l Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 350 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 940 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1099.6 mg
  • Vláknina 29581.7 mg
  • Vitamín A 29581.7 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci na oleji osmahneme nakrájené cibule s mrkví. Přidáme česnek a kmín a 2 minuty smažíme. Přilijeme vývar a tykev přivedeme k varu, vaříme na menší teplotě 10 minut.

  • 2

    Vsypeme cizrnu a vaříme, dokud nezměkne tykev. Přidáme koriandr, sůl, pepř a prohřejeme.

  • 3

    Před podáváním ochutíme citronovou šťávu.

Komentáře k receptu